De Gestampte Meisjes veroveren Recensenten tijdens Première
10-02-2022 - 16:38 uur
De Gestampte Meisjes Dinsdag 7 februari schenen de spotlights in de Utrechtse Schouwburg op De Gestampte Meisjes. Tijdens hun première hebben ze, naast de rest van de zaal, maar liefst drie recensenten weten te overtuigen van hun talent.

De NRC, Volkskrant en de Theaterkrant schreven allemaal over hun indrukken bij de voorstelling Lext Nevel. De show over prestatiedruk en of presteren nou echt gelukkig maakt, zette de auteurs van de media aan het denken (of beter gezegd, schrijven).

NRC geeft drie sterren aan De Gestampte Meisjes
“Sterk zijn de liedjes met scherpe, Merol-achtige teksten als Ik ben zo heet, bitches, ze noemen me bikram”, aldus de NRC recensent over de productie.

De Volkskrant vindt Lext Nevel een snelle, mooi verzorgde show
Volgens de Volkskrant kan het publiek ruim 75 minuten geamuseerd kijken naar de voorstelling. Verder vindt de krant dat ze nog wel langer aanstormend talent mogen zijn, dit is een knipoog naar een vraag in de show. Een van De Gestampte Meisjes vroeg zich af of ze na 7 jaar ervaring “nog steeds” als aanstormend talent gezien kan worden.

De Theaterkrant noemt het een strakke show
De schrijver van deze recensie schrijft het volgende: “De sterkste kanten van Lext Nevel zijn de aanstekelijke energie en de grote variatie aan vaardigheden die in een hoog tempo worden neergezet”.

Al met al zijn dit hele mooie complimenten en kritieken voor een aanstormend cabarettrio. De komende maanden treden ze op door heel Nederland. Tip: bezoek een show voordat ze groter zijn dan
aanstormend.