Meiden van LOS
Foto Meiden van LOS
Foto: Eva Broekema
Binnenkort weer in het theater te zien.
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
LOS Muziektheater werd in 2006 opgericht door Charlotte Waardenburg, Dookje van Dieren, Femke Vernij en Kim de Fuijk. De vier studeerden aan de opleiding muziektheater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Al tijdens hun studie stonden zij met z'n vieren veelvuldig op de planken op de meest uiteenlopende gelegenheden.

De stap naar het theater werd, na een jaar try-outen op diverse open podia, uiteindelijk in 2009 gemaakt, waarna de groep in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival stond. In datzelfde jaar behaalde LOS een finaleplaats bij het Groninger Studenten Cabaret Festival. LOS werd vervolgens uitgeroepen tot Meest Veelbelovend Talent door VARA HumorTV.

Onder leiding van regisseurs Joop van der Linden en Jan van Eijndthoven creëerde LOS begin 2010 haar eerste avondvullende voorstelling: Lijf On Stage. Met deze voorstelling toert de groep al vanaf januari 2010 met veel succes door heel Nederland.

Cultuurbewust (16-12-2010):
“De meiden van LOS staan stevig in hun schoenen, ze gaan schaamteloos door het leven en garanderen de kijker een avond om nooit te vergeten. Hun voorstelling biedt een mooie combinatie van gevoelige liederen, platvloerse grappen, dubbelzinnige teksten en humoristische momenten.”

De Gelderlander (25-01-2010):
“Het viertal staat fris, onbevangen, en met lef op het podium. Aan attributen hebben ze niet meer nodig dan een piano, vier rollators en grote brillen met dikke glazen. Verder gebruiken ze vooral hun lijf - om mee te zingen, te spotten, te verleiden of de verschrompelde en wegkwijnende bejaarde uit te hangen. Sterk is het viertal vooral in spitsvondige liedteksten en meerstemmige zang.”