Steven Brunswijk
Foto Steven Brunswijk
Foto: Jimmy James
Nu in het theater te zien!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Sinds zijn spraakmakende video op de website van Dumpert, inmiddels meer dan 400.000 keer bekeken, is Steven Brunswijk bekend geworden bij heel Nederland!
Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van vele Nederlanders te veroveren. Dat de filmpjes op het internet meer dan alleen een gimmick zijn, bleek al snel bij zijn theaterdebuut met de voorstelling “Vooroordelen”.

De voorstellingen van zijn allereerste theatervoorstelling waren in een razend tempo uitverkocht. Voor Steven is dit alles pas het begin. Zijn missie is mensen laten lachen, vanaf het podium waar hij zichzelf kan zijn!

In 2016 presenteert Steven zijn eerste eigen tv-programma getiteld
“De Braboneger verkaast?!,” dat wekelijks werd uitgezonden op AVROTROS. In dit programma onderneemt hij samen met twee vrienden activiteiten die naar eigen zeggen alleen blanke mensen doen, zoals het Oktoberfest, skieën en kamperen. Het programma was wederom spraakmakend.
Op basis van dit succes werd hij door Comedy Central gevraagd deel te nemen aan The Roast of Gordon. Met ruim 450.000 kijkers het best scorende programma van die zender ooit!

De sportieve Steven viel ook op bij zender RTL5. In 2018 was Brunswijk een van de deelnemers van het negentiende seizoen van het succesvolle RTL 5 programma Expeditie Robinson, hij verloor een proef in de halve finale waardoor hij als zestiende het programma moest verlaten en eindigde op de 4e plaats.
Zijn tijd op het eiland bracht hem vele inzichten. Daar op het eenzame eiland werd de basis gelegd voor zijn huidige theatervoorstelling
“Van slaaf tot meester” waarmee Steven de afgelopen maanden succesvol door Nederland toert.

De komende periode zal Steven zijn creativiteit aanwenden voor nieuwe concepten en zichtbaar zijn in vele aansprekende televisieprogramma’s zoals ondermeer
Het Perfecte Plaatje op RTL4.

Huidige programma's
Links
 
Eerdere programma’s:
- Vooroordelen
- Ze Goan D’r Aaaf (2012-2016)
- Als ik mezelf kon zijn (2016-2018)
Nieuws