Youssef El Mousaoui
Foto Youssef El Mousaoui
Foto: PR Youssef El Mousaoui
Deze tournee is afgelopen.
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Youssef El Mousaoui was voor 6 jaar vastgoedadviseur en opende in 2004 zijn eigen vastgoedkantoor op het Zuid in Antwerpen. Na een meestal gevulde agenda en veel stress, besloot hij het wat rustiger aan te doen en zocht hij wat ontspanning in de theaterwereld. Toen hij zich inschreef om lessen te volgen, stuurde hij per ongeluk een mailtje naar een comedy bureau dat toevallig nog op zoek was naar stand-up comedians. Bob van Muylder, de manager van Nigel Williams en de boekingsagent naar waar Youssef het mailtje had verstuurd, besloot hem maar eens mee te nemen naar de show van Nigel Williams. Youssef was niet meteen geïnteresseerd. Maar toen hij de naam te horen kreeg van de show waarmee Nigel Williams op dat moment rondtoerde, besloot hij toch maar te gaan, vooral uit nieuwsgierigheid naar wat deze komiek over moslims en terrorisme gaat vertellen.

Hij zat achterin toen vier comedians het voorprogramma deden van Nigel Williams' nieuwe show ‘
De terrorist’. Na de pauze vroeg Nigel wat Youssef ervan vond, waarop Youssef antwoorde ‘Ik kan dat veel beter.’ Op dat moment besefte hij het nog niet, maar deze zin zou zijn leven compleet veranderen. Enkele minuten later stond Youssef op de planken voor het eerst, zonder enig voorbereiding opende hij zijn eerste zin met ‘Hallo, Ik ben een Marokkaan (publiek lacht) ... Sorry maar ik ben het niet gewoon dat mensen naar mij kijken terwijl ik aan het werken ben.’ Een nieuwe toekomst stond hem te wachten. De dag erna mocht hij al meteen het voorprogramma doen van Alex Agnew, twee dagen later stond hij in het voorprogramma van Henk Ryckaart. Een week erna zat hij al in de finale van de 123comedyAward en een maand later al tweemaal finalist bij de Comedy Lounge en de Gaga Comedy Cup. Kort nadien mocht hij meedoen met de Comedy All Stars, samen met Bert Kruismans, Nigel Williams & Raf Coppens. Hij speelt meer dan twintig keer per maand.

In januari 2007 debuteerde hij met zijn eerste avondvullend programma ‘
100% Legaal’ en werd hierbij de eerste Marokkaanse stand-up comedian van Vlaanderen. Hij schreef geschiedenis. Zijn tweede programma ‘Monkey Business’, waarvan de première op 3 Oktober 2008 in een uitverkochte Roma te Antwerpen plaats vond, was meteen ook een schot in de roos. De recensie in De Standaard bevestigt het met de titel: ‘Youssef El Mousaoui treedt met zijn tweede show voorzichtig in de voetsporen van Najib Amhali, het grote Nederlandse voorbeeld.’ Zijn derde voorstelling was gepland voor 3 oktober 2010, maar gezien hij nu tijdens die periode voor het eerst in Nederland gaat rondtoeren, is zijn derde show ‘Child’s play’ verplaats naar Januari 2011.

In 2008 debuteerde hij ook meteen voor het eerst als acteur in de film Los van Jan Verheyen, waarin hij de rol van Ali vertolkte.
Huidige programma's
-
De Nederlandse theatertournee is afgelopen.
Links
 
Nieuws