Wouter Hamel
Foto Wouter Hamel
Foto: Marthe Hennink
Vanaf maart 2020 in het theater te zien!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Wouter Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Wouter Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producer Tim van Berkenstein en in 2007 lag zijn eerste album in de winkel:
Hamel. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Wouter Hamel met zijn band door Japan. In februari 2008 ontving hij een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We're In Love, twee clubtournees en een optreden in het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, tekende Wouter Hamel een contract bij Universal International en werkten hij samen met zijn band aan de cd
Nobody's Tune. Deze kwam in 2009 uit. Hiervoor ontving hij ook een gouden plaat en het album werd wederom uitgebracht in Japan en daarbij ook Korea. In 2011 kwam zijn album Lohengrin uit. Dit album is uitgebracht in Japan, Zuid-Korea en Duitsland.

Wouter Hamel heeft tours gedaan door België, Engeland, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, Spanje en Frankrijk. En nu is hij in de Nederlandse theaters te zien!