Joosen en de Jager
Foto Joosen en de Jager
Foto: Mark Engelen
Binnenkort terug in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.

Het cabaretduo Joosen en de Jager, Sjoerd Joosen (1987) en Jeroen de Jager (1990), ging in 2015 in première met hun allereerste korte voorstelling ​Quarter Life Crisis.

Alle keuzes die je kunt maken als afgestudeerde twintiger en de stress die daarbij komt kijken, blijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie en is het startpunt van een succesvolle reeks optredens.

De absurde, fysieke en muzikale cabaretstijl blijft niet onopgemerkt bij de audities van het Leids Cabaret Festival in 2016 en Joosen en de Jager stoot onverwacht, samen met vaste muzikanten Thijs van Gurp en Yvo Putter, door naar de finale. De ervaring van de uitgebreide finalistentournee samen met Martijn Kardol en Marco Lopes is een extra motivatie om te starten met het vervolg.

Vanaf 2018 is Joosen en de Jager volop aan het try-outen met het tweede programma Zwolle aan Zee.
​Een voorstelling over het falen van de mensheid, want de wereld gaat een partij heerlijk naar de klote. Genoeg om te lachen dus!

In een stormachtige reeks scènes nemen ze je ook in seizoen 2019-2020 mee naar Zwolle aan Zee. Aan zee? Jazeker. Aan zee