Mouna Laroussi
Foto Mouna Laroussi
Foto: PR Mouna Laroussi
Nu in het theater te zien!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Mouna Laroussi (1981) is choreografe, danstheater maker en het creatieve brein achter de producties van Stichting Mouna Mix. Met haar bi-culturele achtergrond (dochter van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder) heeft Mouna haar hart verpand aan Amsterdam, waar zij woont met echtgenoot en kinderen.

Haar passie voor dans en theater begon al op jonge leeftijd. Gedreven door maatschappelijke onderwerpen voelde het voor Mouna als een noodzaak om gerelateerde danstheaterstukken te ontwikkelen. Vanuit haar eigen culturele achtergrond kijkt ze over bestaande grenzen heen.

De stijl van Mouna is karakteristiek. Ze inspireert haar publiek door actuele en maatschappelijke onderwerpen aan de kaak te stellen en culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk. Het is Mouna’s missie om zo het publiek te laten nadenken over onderwerpen die ons allemaal aangaan, door middel van dans, theater en muziek.

Met de solovoorstelling
“Schijtziek” wil Mouna haar publiek een kijkje geven in een specifieke periode van haar privéleven. Drie jaar lang heeft ze geleden aan de darmziekte Colitis Ulcerosa. Een heftige periode waarin zij vooral heeft geleerd om negatieve aspecten achter zich te laten, om vervolgens in het positieve te kunnen stappen. Juist door vanuit mogelijkheden en kansen te denken, is Mouna in staat geweest om positieve verbindingen te leggen en heeft Mouna de vreselijke ziekte achter haar kunnen laten.

Mouna is er heilig van overtuigd dat met een positieve instelling en daadkracht, er een manier kan zijn hoe wij in harmonie met elkaar samen verder kunnen leven in Nederland.
Immers, wanneer mensen hun negatieve gedachtes over Marokkanen of Moslims aan de kant kunnen zetten, dan ontstaat er een open houding naar deze groep en worden er nieuwe ruimtes gecreëerd voor gelijkwaardige gesprekken.