PIT Producties
Foto PIT Producties
Geen tournee gepland op dit moment.


Over PIT Producties
Nederland mag zich al decennialang verheugen in een grote belangstelling voor het musicalgenre. Zowel originele als geïmporteerde en groots gemonteerde als intiemere producties, hebben in de loop der jaren inmiddels een solide basis gevormd in een nog steeds groeiende musicaltraditie. Het is voor PIT Producties dan ook een enorme luxe om op deze rijke traditie te kunnen leunen. We willen echter met onze producties ook graag op de traditie doorbouwen en er zelfs iets aan toevoegen.

In een tijdsgewricht waarin door bezuinigingen hele orkesten verdwijnen, mag het geen verrassing heten, dat het publiek in geïmporteerde musicals in hun Nederlandse productie, niet of uiterst zelden de volledige originele orkestbezetting te horen krijgt. Muziek lijkt daardoor -al dan niet onbedoeld- in steeds mindere mate belangrijk te zijn in een theatervorm, die zich juist door middel van die muziek zou moeten kunnen onderscheiden.
Wij willen daarom –al dan niet tegen de stroom in- in onze voorstellingen de muziek in ere herstellen en middels de volledige orkestbezetting ten gehore brengen op de manier zoals de componist die heeft bedoeld.
PIT Producties hoopt op deze manier toegankelijk, en vooral artistiek interessant musicalrepertoire met een belangrijke muzikale dimensie te presenteren.


Huidige programma's
-
Links