Avalanche Quartet
Foto Avalanche Quartet
Foto: Darren Hayne
Op dit moment niet in het theater
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Avalanche Quartet bestaat uit Henk Hofstede (Nits), Marjolein van der Klauw (Powderblue), Pim Kops (De Dijk), Arwen Linnemann (ex Nits).

Sinds 2006 treden zij op met hun uitvoeringen van de songs van Leonard Cohen.

Henk Hofstede ontmoette Leonard Cohen in 1998. Leonard vroeg of de Nits beschikbaar waren om mee op tournee te gaan als zijn band.
Helaas moest Henk wegens verplichtingen aan zijn eigen tournee het bijzondere aanbod afslaan. Met pijn in zijn hart.

Enkele jaren later zette Henk een filmproject op samen met de Finse regisseur Seppo Pietikainen. De korte film gaat over hun reis naar Hydra, het eiland waar Cohen zijn eerste liedjes schreef.
In 2003 maakte Henk de CD 'Yesterday's Tomorrow' dat samen met het gelijknamige boek van schrijver Marc Hendrickx uitgebracht werd. De CD bevat 9 songs van Leonard Cohen en een eigen lied over zijn tocht naar Hydra. De band waarmee Henk Hofstede het muziek maakte voor de CD is tegelijkertijd de start van Avalanche Quartet.

De CD werd met veel lof ontvangen door de pers en de band gaf tv- en radio optredens. Avalanche Quartet ging ook over de grens, want naast de concerten in Nederland gaf de band ook concerten in Zwitserland en Frankrijk. In 2007 bracht de band samen met met gast-gistarist Oli Hartung (Stop the Shoppers, Hank Shizzoe, Shirley Grimes, SImon Ho) een nieuwe CD uit, getiteld 'Leonard Cohen Songs'.Huidige programma's
-
Avalanche Quartet heeft op dit moment geen tour gepland. Wanneer daar verandering in komt, zal de speellijst hier bekend worden gemaakt.
Links