Nieuw album Gare du Nord met filmmuziek Quentin Tarantino
25-04-2012 - 11:32 uur
Maandag 4 juni brengt Blue Note records het nieuwste album van Gare du Nord uit, getiteld Rendezvous 8:02. Het album bevat elf tracks waarvan er twee bestemd zijn voor de soundtrack-pitch voor de nieuwe film van Quentin Tarantino, Django Unchained die in december 2012 in de bioscoop te zien moet zijn.

De film
Django Unchained, met ondere anderen Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson, is een eerbetoon aan de spaghettiwesterns van Sergio Leone uit de jaren zestig en zeventig. Tarantino staat erom bekend dat hij voor de soundtracks van zijn films uitsluitend bestaande muziek selecteert. Een Amerikaanse uitgever wist de muziek van Gare du Nord uit de periode 2000-2005 onder de aandacht te brengen. Naast een nieuwe song (Tarantino’s Tango) is voor de film een nieuwe versie opgenomen van Pablo’s Blues, waarin blueszanger Robert Johnson excelleert. De song betekende in 2001 de Europese doorbraak van Gare du Nord. Het album Rendezvous 8:02 bevat onder meer bijdragen van de trompettisten Erik Truffaz en Jan van Duikeren.

Het album verschijnt als cd, download en een limited edition heavy weight vinyl.

Live
Live genieten van Gare du Nord kan in het theater. De band toert dit seizoen nog langs diverse theaters met LILYWHITE SOUL TOUR. De speellijst is hier te zien.
 
Zie ook: