Nits brengt nieuw album ‘Malpensa’ uit
12-03-2012 - 12:45 uur
NITS Op vrijdag 9 maart verscheen ‘Malpensa’, het nieuwe album van de Nits. Tegelijkertijd start de band een concerttour met optredens in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

‘Malpensa’ is het 25e album van de Nits. Het werd opgenomen in de Utrechtse Kytopia studio, waar onder meer Colin ‘Kyteman’ Benders een bijdrage leverde, in Castel Burio in Piemonte (Italië) en uiteraard in de vertrouwde eigen studio De Werf in Amsterdam. Henk Hofstede: “
We hebben vrij lang over dit album gedaan, op verschillende momenten en plekken. Dat geeft kleur aan de songs. De diversiteit in sfeer, invalshoeken en muziek is dan ook groot.

Sinds ze hun debuutalbum uitbrachten in 1978 is de Nits een niet meer weg te denken vaste waarde binnen de Nederlandse popmuziek. Natuurlijk vanwege de indrukwekkende historie van de band en grote hits als ‘Nescio’ en ‘In The Dutch Mountains’, maar vooral door de wijze waarop ze door de jaren heen het kwaliteitsniveau van hun muziek vast hebben weten te houden. Hun verworven, volstrekt unieke status bezitten ze niet alleen in eigen land, maar ook in vele andere landen. De bandleden houden van reizen; van andere culturen, nieuw horizonnen, invloeden opzuigen. Dat vind je vaak terug in hun songs en dat is ook het geval op het nieuwe album. In de liedjes op ‘Malpensa’ figureren o.a. het Egyptische Tahrir-plein, Keulen, Bern, Berlijn en New York.
 
Zie ook: