Giovanca langs Nederlandse theaters vanaf 30 september
09-06-2011 - 15:23 uur
De allereerste theatertour van zangeres Giovanca start 30 september in het Bijlmerparktheater te Amsterdam. Giovanca zal tot en met eind december te bewonderen zijn in de Nederlandse theaters.

De wervelende entree van Giovanca in de Nederlandse muziekwereld deed vermoeden dat zij uit het niets tevoorschijn kwam. Maar niets is minder waar. In de luwte werkte deze multigetalenteerde zangeres, songschrijver, mannequin, actrice, columnist en, notabene, orthopedagoge, al jaren aan haar persoonlijke werk. Dit vormde een brede basis, voor Giovanca de mogelijkheid om door te breken met een dik boek in plaats van een enkel verhaaltje. Dat alle schijnwerpers haar ineens feilloos wisten te vinden kwam niet echt als een verrassing, haar debuut werd bekroond met goud en ze ontving een Zilveren Harp.

Beluister de single 'On My Way'

Haar eerste album werd ontvangen alsof men lang op haar had zitten wachten en vanaf het tweede is ze niet meer weg te denken uit de top van Nederlandse artiesten. Haar soulvolle, coole én zoete songs doen soms denken aan de Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig, zoals die van Dionne Warwick, Minnie Ripperton of Diana Ross, terwijl ze onmiskenbaar eigen zijn door de sound van haar producer Benny Sings.

Giovanca zong eerder met anderen in theaters, maar voor het eerst doet zij komend najaar zelf dit circuit aan. Met artistieke klasse en een unieke presentatie, komen in de concerten van Giovanca en haar band haar verschillende kwaliteiten voorbij: hoorbaar, voelbaar en zichtbaar.

Klik hier voor haar speellijst.
 
Zie ook: