Janne Schra in het theater met LaLaLa Love
15-03-2019 - 15:30 uur
De theatertournee LaLaLa Love van zangeres Janne Schra is gestart! De voorstelling is tot en met mei in het theater te zien en de première vindt plaats op vrijdag 29 maart in Philharmonie Haarlem.

In deze persoonlijke voorstelling zingt Janne met haar betoverende stem de allermooiste liedjes uit haar omvangrijke oeuvre (Room Eleven, Schradinova en solowerk). Ze wiegt, bedwelmt, raaskalt, ontroert en neemt je mee door de kronkels in haar hoofd. In een kleine bezetting speelt ze deze liedjes zoals die wellicht zouden klinken in een klein theatertje in Parijs in de jaren ’60: intiem, zwoel en soms fluisterzacht ingeleid door verhalen zoals alleen Janne ze kan vertellen. En heel soms zing je zomaar met haar mee, omdat je het liedje herkent, of omdat ze je daartoe heeft verleid.

Janne schreef haar eerste liedje uit verlangen om een ongrijpbare schittering aan de horizon te vangen. Ze belandde in een oneindige zoektocht en ving af en toe een glimp op van wat ze zocht en stopte die flarden in de meer dan honderd liedjes die ze laatste dertien jaar schreef. Eigenzinnige liedjes over paradijselijke eilanden, een vogel worden, melancholieke vrachtwagenchauffeurs, Fenylethylamine, te strakke cocktailjurken, een potlodenopstand, dronken zijn in New Orleans en je een stoplicht voelen op een verlaten weg.
Tijdens ‘Lalala Love’ lig je samen met Janne wakker, fiets je een stukje met haar op om haar vervolgens weer kwijt te raken in vogelgezang, een stemmeditatie of een vreemde taal. ‘Lalala Love’ gaat over hoe je vanuit groot geluk in een dal kunt donderen en over het besef dat wanneer je eeuwig verlangt naar schitteringen aan de horizon, je niet ziet dat wat je nú hebt en wie je nú bent al heel wat is!

De première is op vrijdag 29 maart in Philharmonie Haarlem. LaLaLa Love is tot en met mei te zien in theaters door heel Nederland.

Klik hier voor de speellijst.
 
Zie ook: