Guido Weijers doet De Oudejaarsconference 2017
30-05-2016 - 10:16 uur
Guido Weijers Guido Weijers gaat in 2017 weer een oudejaarsconference opvoeren.
De cabaretier versprak zich op de radio, maar gaf zijn voornemen uiteindelijk toe. Dat zei hij donderdagochtend in het programma Ekdom in de Ochtend op NPO Radio 2.

Het is de 8e keer dat de 38-jarige Weijers op 31 december op kritische en humoristische wijze te-rugkijkt op het voorbije jaar. De voorstellingen van Weijers trekken jaarlijks miljoenen kijkers. Zijn laatste conference was in 2014 (2,3 miljoen kijkers).

De cabaretier staat in juni met Philippe Geubels, Jandino Asporaat en Roué Verveer in de Amster-damse Ziggo Dome met de komedieshow Gabbers.
"Het wordt een show van vier totaal verschillende personen. Zo heb je aan de ene kant het droge van Philippe en aan de andere kant het explosieve van Jandino", zei Weijers in april. "Wij vier bij elkaar moet straks een scheikundige ontploffing van jewelste worden."

Voor Gabbers stond Weijers een jaar niet op het podium. In 2015 zei hij: "Ik vind theater heel leuk, hoor, maar er zijn nog meer dingen die ik wil doen, zoals schrijven, reizen en fotograferen. En die mag je ook wel eens prioriteit geven."

Cabaretier Youp van 't Hek neemt in 2017 voor de 9e maal de oudejaarsconference van VARA voor zijn rekening.

De kaartverkoop voor de oudejaarsvoorstelling is inmiddels van start gegaan. Kijk voor speeldata en kaartverkoop op: tekst
 
Zie ook: