Veteranenconcert Renee van Bavel & Fanfare Koninklijke Landmacht tournee wegens succes verlengd
02-05-2016 - 12:30 uur
Renee van Bavel De tournee van het veteranenconcert “Saluut! Een groet aan de veteranen!” van Renee van Bavel & Fanfare Bereden Wapens is wegens succes verlengd. Vanaf 5 mei gaan de zangeres en de fanfare van de Koninklijke Landmacht, nogmaals op tournee door het hele land om te spelen voor de veteranen en dit keer is ook de burger van harte welkom bij deze concerten.

"Ik was er één in de zaal, één van de velen: Een veteraan niet wetend wat te verwachten. Je had met veteranen gesproken en na die gesprekken deze nummers gemaakt. Je nummers raakten mij diep, alsof je zelf een veteraan was, de gevoelens wist je perfect te verwoorden. Diverse keren een dikke brok in mijn keel gehad. Dank je wel! Ik hoop dat je met dit optreden doorgaat om nog meer veteranen te kunnen raken.”, schrijft veteraan Marc G.

Het concertprogramma
"Saluut! Een groet aan de veteranen" zet de veteraan op een muzikale wijze in het (theater)licht. Het is een eerbetoon aan de Nederlandse veteraan en geeft de burger de kans een kijkje te nemen in de wereld van de veteraan. "Want hoe is dat om uitgezonden te worden en daarna weer in de rij bij de Albert Heijn te staan?" dat vroeg zangeres Renee van Bavel, die het concertprogramma schreef, zich af toen ze n.a.v. haar bijdrage aan de Herdenking op monument kamp Vught door Het Nationaal Comité Veteranendag gevraagd werd een concert voor de veteranen te maken. Renee is op onderzoek gegaan en heeft aan de hand van vele gesprekken die ze had met veteranen van uiteenlopende leeftijden en missies, nummers zoals bijv. "Frank is terug", "Brief" en "Srebrenica" geschreven.

Tourlijst " Saluut! Een groet aan de veteranen" 2016

5 mei - Wageningen, Johannes De Doper Kerk - Bevrijdings Defilé
28 mei - Nijverdal, Theater ZiniN
3 juni - Losser, Openluchttheater Brilmansdennen
4 juni - Lansingerland, Gemeentehuis Lansingerland
10 juni - Apeldoorn, Theater Orpheus
18 juni - Sliedrecht, Zalencentrum de Lockhorst
13 oktober - Noordwijk, Theater De Muze
15 oktober - Kaatsheuvel, De Gildenbond

Meer informatie: website Renee van Bavel
 
Zie ook: