Eva van den Bosch
Foto Eva van den Bosch
Foto: PR Eva van den Bosch
Nieuw in ons aanbod vanaf 2019/2020.

Vanaf theaterseizoen 2019/2020 is Eva van den Bosch opgenomen in het aanbod van TriColour Productions. Zij is te boeken met haar muziektheatervoorstelling ‘Op het leven geschreven’.

Eva van den Bosch is een bevlogen verhalenverteller en zangeres.
Haar sterke persoonlijkheid heeft een authentieke invloed op haar (muziektheater)voorstellingen, waarin zang en eigen theaterteksten de boventoon voeren.

In 2017 ontving Eva de Nieuwe Makers subsidie van Fonds Podiumkunsten. Tijdens het tweejarig traject dat aan deze subsidie verbonden is, krijgt Eva de kans drie voorstellingen te maken, (privé)lessen te volgen, te kijken naar en gesprekken te voeren met de Nederlandse makers en artiesten die haar het meeste inspireren. Een aantal van deze mensen zijn o.a. Herman van Veen, Fred Delfgaauw, Paul Eenens en theatergezelschap Mugmetdegoudentand.
Tevens is Eva sinds 2018 als theatermaker verbonden aan Studio Peer, het productiehuis van Fred Delfgaauw.

Eva studeerde in 2013 af aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem.
Haar afstudeervoorstelling Woest...eindig, gecoacht door Harry Piekema, werd uitgeroepen tot Finest of the Finals 2013. Eva studeerde gelijktijdig af met muziektheaterpianiste Deborah van der Velde met wie ze tot op heden een bijzondere vaste samenwerking heeft. In seizoen 2019-2020 slaan Deborah en Eva de handen opnieuw ineen met de bijzondere muziektheatervoorstelling Op het leven geschreven. Deze voorstelling wordt uitgebracht door Studio Peer.

Naast het spelen en maken van voorstellingen is Eva op uiteenlopende terreinen actief. Ze leende haar stem aan jingles, hoorspelen voor de jeugd en aan kindercd’s als Ik ben een nijlpaard bij het gelijknamige prentenboek en Brul met teksten van Henk Westbroek. Met Erik Mesie nam ze het duet Ik sta op. Tevens spreekt Eva veelvuldig NT2- en kinderboeken in, is ze de stem van het lesmateriaal van Uitgeverij Bontekoe en van het kinderboekenweekgeschenk 2018.

Eva kreeg les van Elena Vink, Ruurt de Maesschalk en Jan van Eijndthoven en werkte samen met regisseurs als Wannie de Wijn, Sjaron Minailo en Paul Eenens.


Huidige programma's
-
De speellijst van ‘Op het leven geschreven’ wordt in het voorjaar van 2019 bekend gemaakt.
Links