Plaza Patatta
Foto Plaza Patatta
Foto: Silvester Zwaneveld
Deze tournee is afgelopen.
Meer informatie bij Huidige programma’s.

Biografie Nanda Roep

Het eerste kinderboek van Nanda Roep is verschenen in 1996, toen ze pas 24 jaar oud was. Inmiddels is Nanda Roep ruim twintig jaar schrijfster, en moeder van twee jonge tieners.

In die twintig jaren dat ze nu schrijfster is, publiceerde Nanda ruim zestig boeken. Dat waren bijna allemaal kinderboeken. Pas de laatste jaren is ze extra dingen gaan zoen, zoals bijvoorbeeld romans voor volwassenen.
Van de zestig boeken die Nanda Roep heeft geschreven, gaan er meer dan tien over Plaza Patatta - het is de langste serie die ze heeft gemaakt.

Ook schreef Nanda kinderliedjes. Die horen bij haar boeken en Nanda zingt ze meestal ook zelf. Soms heeft Kinderen voor Kinderen ook liedjes van Nanda gezongen. Het lied 'De gamer' is het bekendste voorbeeld. Het wordt gezongen door Samuel, die later beroemd werd bij B-Brave.

Uiteindelijk heeft Nanda Roep in 2010 haar eigen uitgeverij opgericht: Uitgeverij Nanda. Sindsdien probeert Nanda steeds van alles uit, een beetje zoals papa Hans uit Plaza Patatta. Hij begint namelijk een restaurant terwijl hij niet kan koken, maar hij zegt: 'Dat leer ik snel genoeg, let maar op!' (Vervolgens zie je hem alle boekdelen falen, haha, dat hoort er ook bij.;)

Nanda Roep is al sinds 1997 met Silvester Zwaneveld. Hij is cabaretier, animator en ook de tekenaar van Plaza Patatta. Samen hebben ze twee kinderen, een dochter (Lisa-Renee) en een zoon (Tijmen) die hun ouders ook vaak hebben geholpen - je ziet ze terug in de filmpjes en op de foto's.