Lucky Fonz III
Foto Lucky Fonz III
Foto: Atlynn Vrolijk
Vanaf januari 2020 terug in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie Lucky Fonz III
Otto Wichers beter bekend als Lucky Fonz ІІΙ, groeide op in Nijmegen.
In 2005 bracht Lucky zijn titelloze debuutalbum uit in eigen beheer. Na in Schotland kennis te hebben gemaakt met de folkmuziek, ging hij in deze traditie liedjes schrijven. Lucky trad veelvuldig op in de Amsterdamse Songwriters Guild, een songwriterscollectief dat open podiumavonden verzorgt.

In 2006 won Lucky de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Mede hierdoor kreeg hij aandacht in de media, wat resulteerde in veel optredens. In 2007 bracht Lucky zijn tweede album uit
Life is Short en in 2009 kwam zijn derde album A Family Like Yours uit. Hierna volgde een theatertournee. Dit was een mix van Cabaret en Nederlandstalige nummers.

In 2010 tekende Lucky een contract bij het Nederlandse hiphop-label TopNotch en bracht de single
Ik Heb een Meisje uit. In oktober verscheen zijn vierde album Hoe je honing maakt dat samen met de band De felle kleuren is gemaakt. Met het succes van deze plaat bereikte Lucky een breed en gevarieerd publiek in Nederland.

Op 15 maart 2013 verscheen het Engelstalige album
All of Amsterdam. Voor dit album creëerde kunstenaar Jan Rothuizen een serie van 17 tekeningen die gebaseerd zijn op de teksten van de muziek. Het album is daarom in boekvorm verschenen.