Ricky Koole en Leo Blokhuis
Foto Ricky Koole en Leo Blokhuis
Foto: Rob Becker
Nu te zien in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie Leo Blokhuis

Leo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) is de auteur van
Grijsgedraaid (30.000 exemplaren verkocht) en Het Plaatjesboek. Tien jaar lang maakte hij samen met Jan Douwe Kroeske De 2 meter sessies. Hij maakt samen met Mart Smeets het radioprogramma For the Record en heeft een radioprogramma op KX Radio. Met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij het televisieprogramma Top 2000 a gogo. Samen schreven zij het Klein abc van de popmuziek. In voorjaar 2009 stond hij, samen met Ricky Koole, in de theaters met de voorstelling Harmonium. In oktober 2009 verscheen zijn nieuwe boek City to City. Vanaf januari tot en met maart 2010 bracht hij, wederom samen met Ricky Koole, een theatervoorstelling, Laagland.


Biografie Ricky Koole
Actrice en zangeres Ricky Koole is geboren op 11 september 1972 in Delft. In 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht drie cd’s uit: '
Harmonium Live' (2009), ‘Ricky Koole’ in 2007 (ook op vinyl) en ‘Who’s Suzy?’ in 2004. Ricky werd verschillende malen genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf (voor haar rollen in Lek, De Jurk, Ochtendzwemmers en De Kersenpluk).
Ze speelde afgelopen jaar één van de hoofdrollen in
Verborgen Gebreken (Noor Rademaker), een NET5 dramaserie. Ze maakte in 2007 samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstelling Harmonium en samen brachten ze de CD ‘Sleeping Beauties’ uit. In 2008 speelt Ricky de vrouw van Marco Borsato in de speelfilm Wit Licht. In januari 2010 maakte Ricky met Leo Blokhuis een nieuwe theatervoorstelling, 'Laagland'.