Renee van Bavel
Foto Renee van Bavel
Foto: Stefanie Fiebrig
Volgend seizoen terug met een nieuwe voorstelling!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Renee van Bavel (1981) is al jaren een vertrouwd gezicht in de theaters, concertzalen en festivals. Sinds 2002 tourt ze met haar eigen repertoire, solo aan de vleugel of met band, door Nederland. Vanaf 2009 richte ze haar blik ook over de landsgrenzen en geeft ze veel concerten in België. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en geeft met haar Duitstalige repertoire ook concerten in Duitsland en Oostenrijk.
Renee stond onder meer op Theaterfestival Boulevard, de Gentse Feesten, het Sprüdel Festival in Oostenrijk, de Grüner Salon in Berlijn en ze was te gast bij Thé Lau en The Scene in het Sportpaleis in Antwerpen.
Ze heeft meerdere cd’s in Nederland en België uitgebracht en presenteerde onlangs haar Duitse debuut “Am Rande des Waldes”.

“Wanneer het de liefde betreft, weet Renee van Bavel de nuances […] met een verfijnde woordkeuze en in ragfijne composities te duiden. Wanneer het thema’s als oorlog en vluchten betreft brengt zij ‘lang geleden’ en ‘ver van mijn bed’ naar ‘dichtbij’ en ‘wat als ik…’ Renee van Bavel raakt”   Het Lied

“De Nederlandse Renee Van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven” DE MORGEN

“Kraftvoll und nuancereich, das Gläserklingeln im Raum verhallt augenblicklich” Die Süddeutsche Zeitung

“Van Bavel kraakhelder zonder spatje pathos, teksten als juweeltjes.” De Volkskrant

Renee woont en werkt in Berlijn.