Fred van Leer
Foto Fred van Leer
Foto: Nick van Ormondt
Nu in het theater te zien!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Fred is al werkzaam als stylist vanaf z’n 25e. Fred verzorgt de styling voor artiesten, presentatoren, tv shows en tijdschriften. Zijn werk en persoonlijkheid blijven niet onopgemerkt in de media. Fred wordt dan ook regelmatig gevraagd, om mee te werken aan allerhande tv programma's. Hij heeft veel succes bij de kijkers in zijn rol als stylist, coach en presentator.

Van 2011 tot 2016 gaf Fred zijn deskundige advies als coach, aan de kandidaten van het programma Holland’s Next Top model bij RTL5. Vijf seizoenen lang coachte hij de modellen naar een zinderende finale. In maart 2012 kwam daar zijn eigen programma Shopping Queens bij. Eveneens bij RTL5. In maart 2015 initieerde de zender een nieuw seizoen: met BN’ers onder de noemer Shopping Queens VIP’s.

Nu anno 2018 gaat Fred een samenwerking aan met TLC, de grootste vrouwenzender ter wereld. Voor TLC gaat hij ondermeer een nieuw modeprogramma presenteren.

Fred schrijft elke maand een column voor het blad Talkies. Elke vrijdagochtend is hij te horen op de radio bij Q-Music; in de Mattie & Wietse Show.

Fred’s ambities reiken verder. In samenwerking met Shoeby lanceert hij in sep-tember 2016 zijn eerste kledinglijn. Hij start met een basislijn waarvan hij zegt: ‘dat iedere vrouw die in de kast moet hebben.’ In de zomer van 2017 komt hij bij Shoeby uit met een zomercollectie en aansluitend volgt in de winter van dat jaar Fred’s Kerstcollectie. In september van 2018 presenteert Fred zijn vierde collectie bij Shoeby.

Op social media is Fred inmiddels een begrip. Alleen al op Instagram heeft hij momenteel 487 duizend volgers. Op Facebook zijn er dat 300 duizend en voor Fred’s eigen format’s op YouTube - waarmee hij in 2017 gestart is - komen er dagelijks kijkers bij. ‘In Bed Met Fred’ en Fred’s Important Persons’ zijn veel bekeken op zijn You Tube-kanaal.

Eind mei 2018 komt Fred zijn boek uit via Uitgeverij Kosmos. In het boek vertelt Fred alles wat je moet weten over styling, fashion en Fred zelf.