Tommie Christiaan
Foto Tommie Christiaan
Foto: PR Tommie Christiaan
Nu te zien in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


biografie
Tommie Christiaan
gaat het theater in. Dat is niks nieuws, want een groot deel van zijn carrière speelde zich al af in het theater. Maar het is wel voor het eerst dat Tommie met zijn eigen theatershow komt, waarin zijn eigen muziek een hoofdrol speelt. Een nieuwe, spannende tijd, die hoort bij een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Tommie Christiaan, in een ander licht.

Voor Tommie is het theater een tweede thuis. Hij stond er als Troy Bolton in High School Musical, als Kenicki in Grease en als Zorro in de musical Zorro. Maar ook in producties als Dirty Dancing, Love Me Tender en Hair bewees Tommie dat theater in zijn DNA zit. Dit seizoen deelt hij met Jim Bakkum de rol van Emilio Estefan in de musical On Your Feet! en daarnaast richt hij zich vooral op de release van zijn in maart te verschijnen EP én op de voorbereidingen van zijn theatertour in het seizoen 2018/2019, onder de veelzeggende titel In Een Ander Licht.

Die plannen komen voort uit een keerpunt in Tommies carrière. Toen hij vorig jaar verscheen in het tv-programma Beste Zangers (NPO 1) deed hij de monden van het publiek én zijn mede-kandidaten openvallen met fantastische vertolkingen van onder meer Caruso in vloeiend Italiaans, A Sama De in een Surinaams dialect en Barcelona: een weergaloos duet met Tania Kross, dat op nummer 1 belandde bij iTunes. De views op YouTube gingen door het dak. Tommie Christiaan, de zanger, had zichzelf op de kaart gezet.

Op zijn EP laat Tommie horen dat hij ook met eigen nummers uit de voeten kan. Met zijn Nederlandstalige muziek wil hij het gat vullen tussen aan de ene kant de volkszangers en aan de andere livebands.
“Ik denk dat ik binnen de Nederlandstalige popmuziek iets kan brengen dat er nog niet is. Een combinatie van een ‘on-Nederlandse’ productie en een complete show, met zang en dans.” Hij staat te trappelen om met zijn eigen nummers het podium op te stappen. “In Een Ander Licht wordt een show met eigen liedjes, maar ook andere die veel voor me betekend hebben, zoals uit Beste Zangers. Wie is Tommie? Dát wil ik proberen te vertalen in een avondvullend programma.”