Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish
Foto Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish
Foto: Geert Vandepoele
Deze tournee is afgelopen.


Over het project Nightwatch
Nightwatch is een samenwerking tussen Trisha De Cuyper/Jan Lapeire (videasten), Dimitri Verhulst (schrijver) en Too Noisy Fish (pianotrio).
Deze samenwerking is tot stand gekomen vanuit een wederzijdse appreciatie voor elkaars werk bij de ontmoeting op de benefiet voor “Het Paard Van Troje” in oktober 2014. Twee films worden simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd.

Eén film (Sisters) toont twee meisjes die aanwezig zijn in een chique maar vervallen villa. Wat ze er doen of waarom ze er zijn is niet duidelijk. Waarop wachten ze?

De tweede film (Nightwatch) is het portret van een nachtwaker in het centrum van een grote stad. Hij lijkt de meisjes vanuit zijn locatie te observeren. De twee werelden mengen zich niet.

Door de simultane projectie is er een verband en een sterke spanning, als in een abstracte thriller.

De tekst van Dimitri Verhulst, die hij live in ‘spoken word’ (NL) brengt, is geen verhaal of duiding, maar een evocatie van ‘la condition humaine’. De mens is, wacht, twijfelt, verlangt, zoekt naar connectie en vervulling,… en valt telkens terug op zichzelf.

Too Noisy Fish creëert een broeierige soundtrack waarbij filmmuziek, jazz, improvisatie en hedendaags gecomponeerde muziek hand in hand gaan.

Het geheel is een driedimensionale expressie over het tevergeefse en onvermijdelijke waarbij de toeschouwer zelf het verhaal vorm geeft.
Huidige programma's
Links