Britta Maria & Maurits Fondse
Foto Britta Maria & Maurits Fondse
Foto: Martin Pluimers
Nu te zien in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Pianist Maurits Fondse was de afgelopen seizoenen werkzaam als pianist voor Freek de Jonge en toerde met de voorstellingen 'Zonde', 'Zondermeer' en 'Als je me nu nog niet kent'. In 2015-'16 was hij mede-muzikaal leider van de muziektheatervoorstelling 'Willem Ruis, De Show van Leven' en muzikaal leider én pianist in de succesvolle voorstelling 'Dansen met de Vijand' (beiden Janke Dekker Producties). Ook was hij muziekaal leider en arrangeur van de voorstelling
'Serge Gainsbourg Forever' met zangeres Britta Maria en het Red Limo String Quartet. In de zomer van 2016 was Maurits te zien in de voorstelling 'Watertown' op de Parade, volgens het Parool één van de 5 beste voorstellingen op de Parade. In dat jaar was Maurits ook als pianist/zanger werkzaam voor de BZT band XXL van het gelijknamige programma van de KRO/NCRV.
Rond oudjaar 2016 stond hij met Freek de Jonge in het Nieuwe De La Mar Theater met 'Dit Is Geen Oudejaardconferance'. In 2017 zal hij als muzikaal leider en pianist spelen in de producties 'Burnout' en de reprise van 'Dansen met de Vijand' alsmede in de voorstelling 'Chansons van Schoonheid en Troost' met bayanspeler Oleg Fateev en zangeres Britta Maria.

Zangeres
Britta Maria heeft Franse familie en groeide op met het Franse lied.
Ze speelde in de productie '
Un Homme et Une Femme' - een Tour de Chant, met chansons van Aznavour, Brel, Reggiani, Piaf en eigen geschreven Franse liedjes-met pianist Maurits Fondse en accordeonist Rob Stoop.
Het afgelopen seizoen speelde Britta Maria 'Serge Gainsbourg Forever' met pianist Maurits Fondse en het Red Limo String Quartet. Een voorstelling over het leven van Serge Gainsbourg in muziek, woord en beeld. Ook namen ze een gelijknamige CD op, deze werd veelvuldig gedraaid op de Radio. In 2017 speelt Britta Maria samen met Maurits Fondse en de Oleg Fateev op bayan (Russische knoppenaccordeon) de voorstelling 'Chansons van Schoonheid en Troost', waarin het Nederlandse lied en het Franse Chanson elkaar ontmoeten.

Oleg Fateev werd geboren in Moldavië. Hij studeerde aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Hij studeerde af als bayanspeler en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland, waar hij een groot aantal soloconcerten heeft gegeven. Daarnaast speelde Oleg in vele theaterproducties o.a. 'De Zoete Oorlog' met Jeroen Willems, als gastsolist bij Herman van Veen en Nynke Laverman en dit jaar in de succesvolle voorstelling 'Hoe overleef ik de Russische Winter' met Jelle Brandt Corstius.

'Fantastische show, Serge Gainsbourg Forever!' Harry-Jan Bus, directeur Theater Walhalla
'Prachtige CD' Peter Giessen, de Volkskrant
'Kippenvelmomenten' Andy Arnts, Magazine En Route
'Bijzonder geslaagde productie, prachtig gezongen, erg mooie arrangementen' Componist Ruud Bos
'Bijzonder mooie CD Chansons van Schoonheid en Troost' Bart van Loo, chansonkenner