Venice
Foto Venice
Foto: PR Venice
Op dit moment geen theatertournee.
Meer informatie bij Huidige programma’s.


De Californische band Venice werd in 1977 opgericht door de broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. Hun eigen composities hebben een sterke West-coast signatuur en worden in een adem genoemd met het werk van onder andere The Eagles en Crosby, Stills, Nash & Young.

In Nederland vergaarde Venice roem met een optreden in het radio- en tv-programma '2 Meter Sessies' van Jan Douwe Kroeske. De Lennons traden verder onder meer op met Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne en werkten samen met David Crosby. Meest kenmerkend aan de muziek van Venice is de veelvuldig gebruikte meerstemmige zang.

In 2006 had Venice een Nederlandse theatertournee ter promotie van het album
Amsterdam. Ter afsluiting van de week van de jaren '70 van Radio 2 gaf de band in 2007 in de Heineken Music Hall samen met De Kast van Syb van der Ploeg een spectaculair concert onder de titel ‘Motel Westcoast’. In het najaar van 2009 bracht Venice een live-album uit.

Mark, Michael en Kipp Lennon verzorgden onlangs de meerstemmige vocalen tijdens de Noord-Amerikaanse en Europese tournee van The Wall van ex-Pink Floyd voorman Roger Waters.

(bron: WikiPedia)