Petra Berger
Foto Petra Berger
Foto: PR Petra Berger
Op dit moment geen theatertournee.
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Als er iemand tot de top van de Nederlandse zangeressen behoort is het met recht Petra Berger! Met haar unieke stem, waarmee zij schijnbaar moeiteloos de wereld van de klassieke- en pop muziek verenigt, weet Petra Berger al jaren een grote schare fans in vervoering te brengen. Pers en publiek lopen niet voor niets weg met de zangeres en noemen haar cd’s en theater programma’s ‘warm’,‘meeslepend’, ‘ontroerend’. Petra bezit de bijzondere gave om mensen ècht te raken met haar stem en op die manier alle mogelijke emoties los te maken.
Na een aantal jaren grote rollen gespeeld te hebben in grote musical producties in binnen- en buitenland tekent Petra in 2000 een contract bij platenmaatschappij Universal Music. In 2001 verschijnt het eerste ambitieuze album "Eternal Woman" dat ook internationaal enorm succesvol is en in Nederland met platina wordt bekroond.

In 2003 volgt het album "Mistress". Dit album levert Petra een nominatie op voor de Edison klassiek. Optredens met toonaangevende symfonie orkesten en een glansrijk optreden tijdens de Night Of The Proms volgen.
Na drie succesvolle theater tournees, waarin Petra met haar eigen band en koor langs de Nederlandse theaters trekt met een spectaculaire compilatie van beide cd’s, besluit zij zich in 2006 te richten op een nieuw album ''Here and Now". Samen met tenor Alessandro Safina (bekend van de grote cross-over hit Luna) neemt zij voor dit album het duet “Life goes on” op.

Ook internationaal blijft het succes niet onopgemerkt. Haar albums scoren hoog in o.a. Mexico, Spanje en Turkije. Wereldster Andrea Bocelli is onder de indruk van Petra’s stem en nodigt haar in 2007 uit voor een aantal duetten tijdens zijn stadionconcert in Zweden. In 2008 volgt een aantal concerten in “the great hall of the people” in Beijing in het kader van de Olympische spelen.

In 2007, 2008 en 2009 tourt Petra met een eigen programma "Dichtbij" samen met pianovirtuoos Jan Vayne langs de Nederlandse theaters. Geinspireerd door de lovende reakties op hun samenwerking nemen zij samen het prachtige album “Crystal” op dat in oktober 2008 uitkomt op haar eigen platenlabel.

In 2008 start de succesvolle samenwerking met dirigent/organist Martin Mans die leidt tot de inmiddels al jaren met succes terugkerende reeks “kathedraalconcerten”’.

In oktober 2011 komt het vierde solo album “Touched by Streisand” uit, een selectie nummers van en in de stijl van Streisand, en tourt zij met het gelijknamige programma langs de Nederlandse theaters.

In 2012 viert Petra haar 25 jarig jubileum als zangeres met een reeks Jubileum concerten waarin zij samen met haar band en koor terugblikt op haar carriere.

Voor het theaterseizoen 2013-14 staat inmiddels weer een reeks concerten in de Nederlandse theaters gepland en hieraan gekoppeld zal ook haar nieuwe album uitkomen.