Mathilde Santing
Foto Mathilde Santing
Foto: Stephanie Pistel
Nu in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Zangeres Mathilde Santing werd geboren op 24 oktober 1958 in Amstelveen. Ze verwierf in 1981 landelijke bekendheid door haar optredens in het televisieprogramma ‘Sonja op Maandag’ van Sonja Barend. In 1986 won ze De Popprijs op Noorderslag in Groningen. Zij was daarmee de eerste artiest die deze prijs won. In 1988 en 1989 trad Mathilde samen met de Japanse muzikante Mimi Izumi Kobayashi op Nederland, Engeland en ook in Tokio, Japan.

In de jaren hierna toerde Mathilde met diverse theaterprogramma’s door Nederland. In 1998 ontving Mathilde uit handen van Willeke Alberti de Gouden Harp van de Stichting Conamus. In 2002 kreeg Mathilde een Edison in de categorie Beste Zangeres. Na een aantal jaren betrekkelijke stilte nam ze de cd ‘
Under your charms’ op die in het voorjaar van 2006 verscheen.

In 2006 sloegen Mathilde en Frank Boeijen de handen ineen en toerden samen door het land met de voorstelling ‘
EVEN’. In het theaterseizoen 2006-2007 speelde Santing de rol van Glinda in de musical ‘The Wiz’. Op 27 april 2007 werd Santing benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Begin 2008 startte Mathilde met haar band de bijzondere tournee ‘Stay inside the light’ langs de Nederlandse theaters. Bijzonder omdat de tournee in de kleine theaterzalen van start ging met een ‘minder is meer’ bezetting voor een aantal intieme concerten. Daarna speelde ze met een met drums en backing-vocals uitgebreide band in de middelgrote zalen. Uiteindelijk begeleidde een ‘small but groovy‘ orchestra met blazers en strijkers Mathilde op de grootste podia.

Voor de tweede keer deed Mathilde Santing een theatertournee waarin ze in steeds grotere zalen ging spelen. In 2010 toerde ze door Nederland met de voorstelling ‘
Sinatra’s Tonic’, inmiddels haar 24ste theatervoorstelling.

In 2010 deed Mathilde samen met de Amerikaanse zangeres Lori Lieberman een Nederlandse theatertournee waarbij zij bijgestaan werden door het Matangi Quartet.