Omnia
Foto Omnia
Foto: PR Omnia
Nu in het theater met Celtic World
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie

OMNIA speelt "PaganFolk", een zeer unieke vorm van Oer-Keltische en Wereldmuziek, waarin de Natuur, de Levende Planeet en persoonlijke vrijheid de centrale thema’s vormen. De bijzondere handgemaakte akoestische instrumenten die de band gebruikt, hebben op vele, Keltische, "Mittelalter", Gothic, Wereldmuziek en Fantasy festivals in Europa, maar ook tijdens OMNIA's succesvolle theater en clubtours in oa. Nederland en Duitsland, honderdduizenden luisteraars betoverd.

OMNIA is een "self-made" en "self-managed" band met een bezielde boodschap, die waarschuwt voor de destructie van de natuur door de mens. De groep brengt deze boodschap over met haar muziek, aangevuld met verhalen en poëzie door "Pagan" frontman Steve Sic. Hun live optredens staan, naast de muziek, bekend om satirische humor, een rijke visuele aankleding en een unieke benadering van de oude Europese religies en muzikale tradities.

Ondanks dat OMNIA een pure underground band is, zonder een standaard platenlabel of de muziekindustrie achter zich, heeft de band veel respect van hun gelijken weten te verwerven en veroverde zij hart en geest van luisteraars van alle leeftijden en uiteenlopende muzikale smaken van over de hele wereld.

Een optreden van OMNIA is een vernieuwende, intense beleving voor
iedereen!

OMNIA in de media:
"Ik was geraakt door de originaliteit. Originaliteit in zowel muziekstijl als
instrumentkeuze... een belevenis voor iedereen
" (Henkjan Smits, Nederlands televisiepresentator, talentscout, producer van muzikaal talent en juryvoorzitter van het televisieprogramma Idols)

"
OMNIA - dat is wonderschone en unieke muziek gespeeld door
superlieve mensen! I love it!
" (Norri - Corvus Corax/Berlinski Beat)

"
Omnia is één van de meest originele muziekgroepen die ik ooit heb
meegemaakt. Hun werk heeft een instinctieve kwaliteit, die zowel
modern als tijdloos is.
" (Michael McGlynn, Ierse componist, producent, dirigent en stichter van "Anúna", het Nationale Koor van Ierland)

"
Omnia's live shows zijn altijd een mix van pure vreugde, extatische dans, hippie- entertainment en shamanistische verleiding, gecombineerd met politieke uitingen en natuurlijk de geweldige, "catchy" eigenzinnige muziek. Hun nummers bestrijken veel genres, talen en stemmingen, maar desalniettemin is er de bepaalde Omnia geest, die er altijd deel van is. Eens besmet, altijd besmet" (Sascha Blach, muzikant, producer, MA, "Zillo" Magazine Duitsland)

"
Omnia is een totale belevenis waarin ziel, vlees en bloed ieder
bevredigd worden; de eerlijkheid en virtuositeit in zowel de studio als
op het podium valt op als compleet integer en uniek!
" (Maria Franz, Noorse muzikant/componist en Christopher Juul, muzikant, dirigent en producent van Lava Studio Kopenhagen)

OMNIA bezetting:
SteveSic Evans-van der Harten (zang, fluiten, Ierse bouzouki)
Jenny Evans-van der Harten (
zang, piano, Keltische harp, bodhrán)
Philip Steenbergen (
akoestische gitaar)
Daphyd Crow Sens (
didgeridoo, slideridoo, zang)
Rob van Barschot (
drums en percussie)
Huidige programma's
Links
 
Eerdere programma’s
Musick and Poëtree (2011 - 2012)
World of Omnia (2009 - 2011)
European Roots (2008 - 2009)
Theatreshow OMNIA (2007 - 2008)

Discografie
Sine Missione (2000)
Sine Missione II (2002)
"3" (2003)
Crone of War (2004)
Live Religion (2004)
PaganFolk (2006)
CyberShaman (2007)
Alive! (2007)
History (2007, USA only)
Pagan Folk Lore (DVD) (2008)
World of Omnia (2009)
Wolf Love (2010)
Musick and Poëtree (2011)
Nieuws