Suzan Seegers
Foto Suzan Seegers
Foto: Gerard de Haan
Nu in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Suzan (Sittard, 13 november 1980) was op jonge leeftijd al zeer actief op muzikaal gebied. Steeds meer werd haar passie voor zingen duidelijker. Suzan studeerde Muziek Theater aan het Conservatorium in Tilburg.

Tijdens haar studietijd speelde Suzan het karakter van Hilletje in ‘Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’. Na het behalen van haar diploma stond Suzan in ‘We Will Rock You’ als Understudy Scaramouche en ensemble/Teenqueen in Keulen. Voor ‘My Fair Lady’ kwam ze terug naar Nederland. Ze speelde in het ensemble en éénmaal in de week de rol van Eliza Doolittle, daarmee was zij de vaste vervangster van Celine Purcell.

Haar naamsbekendheid bij het grote Nederlandse publiek kreeg Suzan door deel te nemen aan het programma ‘Op zoek naar Evita’. In deze reeks was zij de favoriete van Willem Nijholt en meerdere malen dé Evita voor Erwin van Lambaart en Pia Douwes. Ze eindigde als tweede.

Vier dagen na de finale uitslag krijgt Suzan de rol van Cosette in ‘Les Miserables’ aangeboden door Joop van den Ende Theaterproducties. In April 2008 maakte ze hierin haar opwachting.

Vervolgens koos ze ervoor om kleinere producties te gaan doen. In het jaar 2009/2010 werden dat ‘Urinetown’, in de rol van Kleine Eefje en ‘Sonneveld voor Altijd’ als 1 van de 5 solisten.

Voor haar rol als Kleine Eefje in ‘Urinetown’ ontving Suzan de John Kraaikamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.

Suzan vertolkte in 2011 de titelrol in de musical De Engel van Amsterdam, gaf gestalte aan Tom Poes in De Nieuwe IJstijd (Bommelmusical 2011/2012) en lanceerde eind 2011 haar ondewomanshow SUUS. Dit solodebuut bestond uit eigen repertoire, gezongen in Suzans dialect: het Limburgs. Wegens succes is deze voorstelling in 2012 geprolongeerd. Verder is Suzan dit seizoen te zien in het toneelstuk De Vagina Monologen.

Naast bovenstaande wordt Suzan veel gevraagd door orkesten, waaronder het Douane Orkest Nederland en de Koninklijke Landmacht Kapel, om samen met hen op te treden.