Berget Lewis
Foto Berget Lewis
Foto: PR Berget Lewis
Op dit moment geen theatertournee.
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie

Met haar krachtige volume als handelsmerk is Berget Lewis al vele jaren een vaste waarde op de (inter)nationale podia. Met als startpunt haar muzikale samenwerking met Tjeerd en Trijntje Oosterhuis binnen Total Touch, groeide Berget via theater- en concerttours met o.a. De Dijk, Candy Dulfer, Ruth Jacott, The Golden Earring en Karin Bloemen uit tot de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen.

In het voorjaar van 2006 laat Berget van zich horen met de single
‘It Don’t Matter’, enkele maanden later opgevolgd door haar eerste solohit ‘I'd Like To Teach The World To Sing’ (op verzoek van Coca Cola door Berget ge-restyled). In het najaar van 2006 wordt Berget benaderd door de bekende Duitse dj/producer Eddie Thoneick die een muzikale samenwerking voorstelt met als de succesvolle dancetrack ‘Deeper Love’ als resultaat in februari 2007.

Een afgetekende overwinning van het muzikale tv programma
‘Just The Two Of Us’ met gelegenheids-collega Edwin Evers betekende begin 2007 Bergets definitieve doorbraak.

Vanaf dat moment weten nationale en internationale artiesten Berget te vinden. Zo verzorgt ze zes 'special guest' optredens tijdens de uitverkochte Arena concerten van Toppers Joling, Gordon en Froger, en is ze de smaakmaker bij vele tv gala's en evenementen. Aansluitend start Berget in juli 2007 een Europese tournee met Candy Dulfer, Rosie Gaines en de band van Prince, waarbij maar liefst 18 concerten worden gedaan in 11 landen.

Tussen de vele optredens door leggen Berget en producer Dutchflower de basis voor haar debuutalbum ‘
Finally’ dat in oktober 2007 wordt uitgebracht met medewerking van o.a. Tjeerd en Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Candy Dulver en The Anonymous (Postman).

In 2008 komt Berget met
‘Let Me See Ya Move’ en het door haarzelf geschreven ‘Sooner Or Later’, 2 regelrechte radiohits die niet alleen steun vinden bij de programmamakers maar bovenal bij een breed publiek.

Berget Lewis heeft een swingende solo-show, speelt het dak eraf met haar eigen topband The Soul-X-Plosion en gaat terug naar de onweerstaanbare grooves van haar roots met The Gospeltrain. Hoe dan ook, een optreden van Berget Lewis is nooit hetzelfde en altijd meer dan de moeite waard.