Pink Project
Foto Pink Project
Foto: PR Pink Project
Nu te zien in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Historie
De band Pink Project werd in 1994 opgericht met als doel Pink Floyd's 'The Wall' uit te voeren met de intensiteit en emotie van de originele ‘Wall’-shows zoals die door de originele band onder meer werden gegeven in Earl's Court in Londen. In 1995 resulteerde dit in drie concerten in het Korzotheater in Den Haag. Deze shows waren dermate succesvol, dat de band op herhaling ging in de veel grotere Rijswijkse Schouwburg. In december 1996 werden daar opnieuw drie concerten gegeven.

In 1998 bestond het Pink Floyd album 'Dark Side of the Moon' 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan gaf Pink Project opnieuw een concert, ditmaal in een licht gewijzigde bezetting. Het concert vond plaats op 12 juni 1998 op de markt in Delft en werd bezocht door ongeveer 10.000 mensen. In de toegift werd de band bijgestaan door gitarist Jan Akkerman.

Ondertussen speelden diverse leden van Pink Project in de symfonische/progressieve rockband Nangyala. Deze band verzorgde unieke concerten in het Haagse IMAX filmtheater Omniversum. Een traditie die is overgenomen door Pink Project. De muziek van Pink Floyd is uitermate geschikt om de filmbeelden op het bolvormige filmdoek van het Omniversum te begeleiden en een bezoek aan een Pink Project concert in de halfronde bioscoopzaal is dan ook een ware belevenis.

In 2004 vierde Pink Project zijn 10-jarig bestaan. Op 6 augustus speelde de band in het schitterende Caprera openluchttheater in Bloemendaal voor zo’n 1600 mensen! Zowel de entourage als het weer waren super! Zo contrastrijk als de muziek van Pink Floyd, zo contrastrijk was het optreden in het Haagse Zuiderparktheater ten opzichte van de show in Caprera. Dit legendarische optreden vond plaats in de stromende regen. Pink Project speelde één van de beste concerten ever! Juist de barre weersomstandigheden zorgden ervoor dat er een bepaalde 'floydian magic' ontstond die zijn weerga niet kent!

Beide concerten zijn geregistreerd met acht camera's en high-end opnameapparatuur. Op 1 mei 2005 kwam de 'On The Wing Tour 2004' DVD uit. Nooit eerder ging een Nederlandse band zover bij het uitbrengen van een DVD, zowel qua productie als financieel. Op 18 juni 2005 speelde Pink Project voor 8500 man in Ahoy. Op de korte setlijst stonden Time, Breathe reprise, Money, The happiest Days Of Our Lives en Another Brick In The Wall part 2. Dit optreden was een absoluut hoogtepunt in het 11-jarig bestaan van de band. Een jaar later maakte Pink Project een begin met de Space Odyssey tour waarmee de band diverse theaters aandeed. Op 6 mei 2006 speelde Pink Project live in het programma 'Thats Live' van Erik Corton op 3FM. Op de setlijst stond Another Brick In The Wall P2, Mother, Amused To Death en Comfortably Numb. De uitzending werd beluisterd door ongeveer 400.000 duizend mensen!

Naast de optredens in openluchttheaters en op festivals ging Pink Project meer en meer spelen in de grote theaters in Nederland. In het seizoen 2009/2010 kwam de samenwerking tussen Pink Project en Mojo Theater tot stand. Pink Project kwam met het programma Sleepwalking Back Again part 2 waarin een mix van hoogtepunten uit het Pink Floyd oeuvre werd gebracht. Voor het seizoen 2010/2011 presenteerde de band de Animals/The Wall tour en daarmee was de Nederlandse vertolking van The Wall in het theater opnieuw een feit. In het seizoen 2011/2012 spitst het programma zich geheel toe op het album The Wall. Het wordt spectaculairder en grootser gebracht dan ooit tevoren. Met deze theatertournee bewijst Pink Project eens te meer een Pink Floyd tributeband te zijn van internationale klasse.