Jandino Asporaat
Foto Jandino Asporaat
Foto: Ministerie van Beeld
Nu in het theater!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Jandino Asporaat is geboren in Willemstad, Curaçao en groeide op in Buena Vista. Op zijn elfde pakte hij zijn koffers en verruilde hij het warme Curaçao voor het bruisende Rotterdam.

De carrière van deze warmbloedige cabaretier gaat als een speer.

In 2005 won hij de persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival '
Cameretten'.

Met zijn eerste theaterprogramma '
Antilliaanse pot' veroverde hij de harten van het publiek en nu ook van televisiekijkend Nederland, want deze voorstelling is op televisie te zien geweest en de DVD ligt inmiddels in de winkels.

Het talent van deze creatieve duizendpoot kent dan ook geen grenzen, hij is columnist voor de Volkskrant, schrijft voor het programma '
Raymann is laat', is lid van de Comedy Train, hij componeert, acteert en presenteert.

‘Buena Vista’ was de opvolger van zijn eerste theaterprogramma. In ‘Buena Vista’ keerde Jandino terug naar het begin, met een messcherpe kijk op zijn bruine roots en op de melkwitte wortels van deze samenleving.

In 2011 en 2012 toerde Jandino door het land met zijn derde avondvullende voorstelling ‘Laat ze maar komen’. In deze voorstelling daagt hij iedereen en alles weer uit, maar vooral zichzelf. Met zijn programma ‘De Revue’, opnieuw een hilarische theatervoorstelling toerde Jandino tot juni 2014 met als hoogtepunt de afsluiter in een uitverkocht Ahoy!

Jandino is zonder twijfel de grappigste Antilliaan en wellicht ook de hardst werkende, maar dat onder voorbehoud.