Anuar
Foto Anuar
Foto: Kevin Kwee
Vanaf november 2019 terug met een nieuwe voorstelling.
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
De Utrechtse stand-up comedian Anuar is met al zijn talenten een veelzijdig artiest. Toen hij in 2004 het welbekende Cameretten Festival won, gingen er veel deuren voor hem open. Binnen no time stond hij in het theater met zijn eigen shows. Met veel herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie en actualiteit stal hij de harten van zijn publiek.

Recent heeft hij de Ramadan Conference afgesloten waarmee hij door het land toerde samen met Rayen Panday en Najib Amhali. Een door hem bedacht format, de eerste in zijn soort in de Nederlandse geschiedenis, die elke zaal heeft uitverkocht.

Naast zijn talent voor stand-up comedy is Anuar ook veel bezig met schrijven. Hij schrijft teksten en grappen voor televisieprogramma’s waaronder Raymann is Laat en Comedy Factory. Daarnaast stort hij zich op het schrijven van boeken. In 2015 debuteerde hij met
Op zoek naar mijn voorhuid en in 2019 kwam zijn tweede boek Het zal je broertje maar zijn uit.

Los van zijn schrijf-, en stand-up comedy talent heeft hij ook meerdere malen op het witte doek geschitterd waarvoor hij zelfs een Gouden Film heeft gewonnen.
Ook in het buitenland viel Anuar op. Het Amerikaanse dagblad The New York Times heeft hem geïnterviewd over zijn kijk op de Nederlandse multiculturele samenleving en plaatste hem hierna zelfs op de voorpagina!

Momenteel is Anuar bezig met een nieuwe comedy show waarmee hij eind 2019 in de theaters staat. In deze show zal Anuar de samenleving op een hilarische manier een spiegel voorhouden en verbinding leggen tussen de mensen, want zoals Anuar zelf altijd zegt:
“Met humor omarm ik de wereld.”